ua en ru

Під АПУ сталася бійка прихильників Саакашвілі з поліцією

Під АПУ сталася бійка прихильників Саакашвілі з поліцією Фото: бійка під АПУ (РБК-Україна)

Між прихильниками Саакашвілі і поліцією стався конфлікт

У Києві під будівлею Адміністрації президента України сталася сутичка прихильників позбавленого українського громадянства Михайла Саакашвілі з поліцією, передає кореспондент РБК-Україна.

Відзначимо, біля будівлі АПУ акцію протесту проводили близько сотні прихильників Саакашвілі. Після бійки поліція пропустила до будівлі АПУ ініціативну групу.

altaltaltaltaltaltalt

Фото: сутичка під будівлею АПУ (РБК-Україна)

Нагадаємо, раніше в Держміграції підтвердили позбавлення Саакашвілі українського громадянства. Відзначається, що Саакашвілі втрачає українське громадянство згідно п. 2 ст. 19 закону "Про громадянство". Підставою для позбавлення громадянства у відомстві назвали неправдиві дані, зазначені в анкеті.

Повідомляється, що при заповненні документа Саакашвілі вказав, що не перебуває під слідством в Україні або за її межами, "проте відомо, що на території Грузії Саакашвілі був заочно арештований". Крім того, у відомстві зазначили, що запит в Генеральну прокуратуру України про громадянство Саакашвілі направив нардеп Андрій Лозовий, прокуратура в свою чергу звернулася до служби. Після чого, за запитом Комісія з питань громадянства прийняла відповідне рішення.