ua en ru

AP: поліція Франції допитала і помилково відпустила одного з терористів

AP: поліція Франції допитала і помилково відпустила одного з терористів Фото: теракти в Парижі

Зараз Салех Абдеслам зник і оголошений в міжнародний розшук

Поліція Франції допитала і помилково відпустила одного з ключових підозрюваних у причетності до терактів у Парижі 13 листопада через кілька годин після атаки, передає AP з посиланням на свої джерела серед французьких чиновників.

Чотири французьких чиновника підтвердили, що недалеко від бельгійського кордону поліція допитала Салеха Абдеслама, який орендував автомобіль Volkswagen Polo, залишений на місці одного з серії терактів. Хоча на той момент вже було відомо, що це саме він взяв на прокат автомобіль, поліція відпустила його після перевірки документів.

На даний момент Абдеслам знаходиться в міжнародному розшуку. Відомо, що один з його братів привів в дію пояс смертника в центрі Парижа, а інший був затриманий в Бельгії.

Він був одним з трьох людей в автомобілі зупинений поліцією в суботу вранці, годині після терактів, які залишили принаймні 129 загиблих, чиновники сказав.

Нагадаємо, увечері 13 листопада в Парижі відбулася серія терактів у різних районах міста. Спочатку сталися три вибухи біля Stade De France, де проходив матч Франція-Німеччина. Крім того, терористичні атаки сталися в п'яти інших місцях Парижа. Зокрема, терористи захопили і розстріляли заручників у театрі Bataclan. У загальній складності, в результаті нападів загинули 129 чоловік, з них упізнали лише 103 людини. Ще більше 350 чоловік отримали поранення в результаті терактів. Відповідальність за вчинення терактів в Парижі взяли на себе бойовики ІДІЛ.

У Бельгії поліція затримала 7 осіб, що можуть бути причетні до скоєння терактів. Серед них був і брат розшукуваного Абдеслама.