ua en ru

"Антонов" займається перевезенням частини ракети для компанії SpaceX

"Антонов" займається перевезенням частини ракети для компанії SpaceX Фото: АН-124. РБК-Україна

Переліт з Лос-Анджеласа у Флориду заплановано в період з 10 по 13 січня

Українська компанія "Антонов" звернулася до міністерства транспорту США з проханням дозволити позаплановий переліт вантажного літака AN-124-100 "Руслан" з Лос-Анджеласа у Флориду. Про йдеться у заявці, яка міститься на американському інформаційному сайті авіаперевезень Daily Airlines Filings, передає "Укрінформ".

"Компанія "Антонов" представляє заявку на застосування надзвичайного виключення відповідно до §40109 (g) і §41703 (с) 49 розділу Кодексу законів США з тим, щоб дозволити "Антонову" здійснити односторонній вантажний чартерний переліт для транспортування великогабаритних ракетних комплектуючих", - наголошується в документі.

Йдеться про транспортування частини головного обтічника ракети з аеропорту в Лос-Анджелесі в Тітусвілле або безпосередньо до мису Канаверал, штат Флорида для компанії "SpaceX". Переліт заплановано в період з 10 по 13 січня.

Габарити і вага вантажу, які складають 1788 см на 564 см на 417 см вагою приблизно 28,1 тонни.

"Неможливість доставити цей вантаж до дати приблизно 11 січня 2018 спричинить додаткові наслідки, що негативно вплинуть на заплановані стартові місії SpaceX. Такий результат був би надто шкідливим і дорогим для SpaceX і клієнтів", - йдеться у заявці.

Нагадаємо, компанія SpaceX в понеділок, 8 січня, здійснила успішний запуск ракети Falcon 9 з космічним апаратом Zuma. Призначення супутника зберігається в секреті.