ua en ru

Антикорупційний суд можна створити до літа 2018, - Ситник

Антикорупційний суд можна створити до літа 2018, - Ситник Фото: Артем Ситник (РБК-Україна)

До осені влада має ухвалити відповідне законодавство

Якщо влада вже восени цього року ухвалить відповідне законодавство, можна буде започаткувати процес створення Антикорупційного суду і до літа 2018 року він може з’явитися. Про це заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник у інтерв’ю виданню "День".

"У нас є низка справ, які ми передали в суд, але після цього їх гальмують. Результати діяльності НАБУ не матимуть сенсу, якщо не буде створений Антикорупційний суд. У мене із самого початку було переконання, що нам потрібен такий суд, і далі практика це лише підтвердила", - вважає Ситник.

Зі слів голови НАБУ, потрібна інституція, яка буде "не тільки некорумпованою, а незалежною від інших форм впливу, насамперед політичного".

"Наразі триває фінальна битва за створення Антикорупційного суду. Рік тому в Адміністрації президента взагалі вважали, що він нам не непотрібен. Згодом, під впливом українського суспільства і західних партнерів, це питання перетворилося на дискусію не про те, чи потрібен такий суд, а про те, чи буде це повністю самостійна структура чи окрема палата в діючих судах", - додав Ситник.

Нагадаємо, на сьогодні судовий розгляд досі не почато у 22 справах, в яких Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) завершило розслідування.