ua en ru

Антикорупційний суд повинен бути інтегрований в систему України, - голова Венеціанської комісії

Антикорупційний суд повинен бути інтегрований в систему України, - голова Венеціанської комісії Фото: Джанні Букіккіо

Він зазначив, що суди нижчих інстанцій також треба реформувати

Антикорупційний суд повинен бути інтегрований в судову систему України. Про це сьогодні в ході заходів з нагоди початку роботи нового Верховного суду заявив голова Європейської комісії за демократію через право Джанні Букіккіо, передає кореспондент РБК-Україна.

"Тепер всі три рівня судової системи будуть працювати на користь громадян України. Венеціанська комісія внесла свій внесок у цей процес реформування... Новий Верховний суд починає працювати, і це буде перший Верховний суд України, який буде чесним...", - сказав він.

При цьому він підкреслив, що суди нижчих інстанцій також треба реформувати.

"Що стосується судів, то ми переходимо від старої системи до нової, і цей процес має бути завершений. Особливо в тому, що стосується антикорупційного органу, який рекомендовано Венеціанською комісією. Цей Антикорупційний суд повинен бути інтегрований у вашу судову систему", - додав голова Венеціанської комісії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник вважає, що Україна вже наблизилася до створення Антикорупційного суду.