ua en ru

Антикорупційний комітет ВР утворив робочу групу щодо змін у держфінансуванні партій

Антикорупційний комітет ВР утворив робочу групу щодо змін у держфінансуванні партій Фото: Верховна Рада України (twitter.com/verkhovna_rada)

Перше засідання робочої групи відбудеться 9 листопада

Підкомітет з питань запобігання і протидії політичній корупції комітету парламенту з питань запобігання і протидії корупції на своєму засіданні утворив робочу групу, яка готуватиме зміни до законодавства в частині державного фінансування політичних партій в Україні. Про це повідомляє інформаційне управління Верховної Ради.

"До складу тимчасового робочого органу підкомітету увійшли представники усіх політичних партій, представлених у Верховній Раді, посадові особи секретаріату Комітету з питань правової політики та правосуддя, Національного агентства з питань запобігання корупції, Рахункової палати, Міністерства фінансів, представники наукових кіл та профільних міжнародних організацій і національних інститутів громадянського суспільства", - сказано у повідомленні.

Перше засідання робочої групи відбудеться 9 листопада 2017 року.

Нагадаємо, раніше Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) на своєму черговому засіданні прийняло рішення про надання коштів з державного бюджету на фінансування статутної діяльності у ІV кварталі 2017 року 6-ти політичних партій, представлених у парламенті. Відповідними рішеннями виділено понад 110 мільйонів гривень.