ua en ru

Антикорупційний комітет схвалив законопроект про заборону виборів на Донбасі

Антикорупційний комітет схвалив законопроект про заборону виборів на Донбасі Фото: комітет Ради схвалив заборону виборів на Донбасі

Законопроект передбачає можливість виборів після виконання ряду вимог

Комітет Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції схвалив проект закону про заборону проведення виборів народних депутатів України та місцевих виборів на тимчасово окупованій території (№ 4719). Відповідне рішення було прийнято під час засідання комітету 15 червня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вибори неможливі на окупованій території Донбасу, по-перше, поки всіх військовослужбовців, військовополонених і заручників не видадуть, поки у нас не буде повного контролю над кордонами, над територією", - заявив ініціатор законопроекту нардеп Юрій Дерев'янко.


Комітет також додав зауваження, згідно з яким вибори на окупованих територіях можуть пройти тільки після відшкодування Україні збитків від агресії РФ.

Нагадаємо, раніше заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука заявив, що вибори на Донбасі за українськими законами можуть пройти через рік.