ua en ru

"Антикорупційний рух" сформулював порядок денний для широкого об’єднання

"Антикорупційний рух" сформулював порядок денний для широкого об’єднання

Під час об'єднавчого конгресу громадських організацій, в якому прийняли участь понад 700 представників від більш ніж 150 організацій громадського сектору, було проголошено необхідність подальшої консолідації зусиль та окреслено порядок денний подальших дій. Про це йдеться в повідомленні прес-служби організації.

"Антикорупційний рух" сформулював порядок денний для широкого об’єднання

Як зазначив лідер "Антикорупційного руху" Валентин Наливайченко, широкі громадсько-політичні коаліції є достатньо новим явищем в українській політиці. За його словами, Їхнє завдання полягає у тому, щоб навчити людей контролювати владу та самоорганізовуватися, привчити посадовців до прозорості та підзвітності, вкорінити культуру правової поведінки і нульової толерантності до корупції, захистити інтереси тих, хто стоїть насторожі інтересів народу України, а також примусити владу до реформ усього правоохоронно-безпекового блоку.

За словами командира штурмової групи батальйону "Донбас" Тараса Костанчука, було б величезним злочином не використати наявний потенціал добровольчого руху та бійців, що добровільно пішли на війну. Для того, аби боротися за правду та справедливість треба об'єднувати зусилля із іншими всеукраїнськими патріотичними організаціями.

"Ми впевнені, що вище військове керівництво треба терміново звільняти й віддавати під суд" - заявив воїн-доброволець.

Лікар-реаніматолог Любов Слєпова підкреслила, що бачить потенціал у такому об'єднанні через можливість запровадити в країні новий рівень медицини. За словами лікаря, лише за 2015 рік в країні населення скоротилося на 700 тисяч людей. А отже поки не ми реанімуємо медицину, вона не зможе врятувати нас.

Лідер партії "Народний Контроль" Дмитро Добродомов у свою чергу наголосив на необхідності кардинальної заміни політичних еліт та рішучому очищенні влади в Україні.