ua en ru

Антикорупційне бюро займатиметься лише справами високопосадовців або у випадку хабаря вище 600 тис. грн, - нардеп

Працівники Національного антикорупційного бюро займатимуться лише справами високопосадовців, тобто державних чиновників 1-2 категорії, або тих, де розмір хабара перевищуватиме 600 тис. грн.

Працівники Національного антикорупційного бюро займатимуться лише справами високопосадовців, тобто державних чиновників 1-2 категорії, або тих, де розмір хабара перевищуватиме 600 тис. грн. Про це сьогодні під час брифінгу заявив народний депутат України, голова парламентського комітету з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією Віктор Чумак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вони не будуть боротися з корупцією в ЖЕКах, вони не будуть боротися з корупцією в лікарнях, вони не будуть розслідувати хабарі в освітянських закладах, вони будуть розслідувати хабарі тільки серед високопосадовців. Може бути за нижчою категорією державний службовець, але тоді сума хабара повинна бути не менше 600 тис. грн",- повідомив Чумак.

Раніше Чумак повідомляв, що працівники Національного антикорупційного бюро отримуватимуть зарплати не менше 18 тис грн. на місяць.

Нагадаємо, сьогодні народні депутати України підтримали в першому читанні законопроект Президента України Петра Порошенка № 5085 "Про систему спеціально уповноважених суб'єктів у сфері протидії корупції". За відповідне рішення проголосували 278 депутатів при мінімально необхідних 226 депутатів.

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко сподівається, що Верховна Рада ухвалить у цілому законопроект, який передбачає створення Національного антикорупційного бюро, 14 жовтня.