ua en ru

На "антикапіталістичних" протестах у Парижі затримали 141 людини

На "антикапіталістичних" протестах у Парижі затримали 141 людини Фото: поліція Франції

Дев'ять осіб перебувають під вартою

Після оголошення результатів виборів у Франції в Парижі пройшли "антикапіталістичні" акції протесту, під час яких правоохоронці затримали 141 людини. Про це повідомляє AFP з посиланням на джерело в поліції.

"Дев'ять людей помістили під варту за перешкоджання руху та участь у незаконному збіговисько, а також за насильство щодо працівників силових відомств і псування майна. Протестувальники розбили вікна школи і декількох автомобілів, в тому числі поліцейську машину", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що під час акцій протесту відбулися сутички з поліцією. Протестувальники були одягнені, в основному, в чорне, і з закритим обличчям. Вони вигукували: "всі ненавидять поліцію" і кидали снаряди в правоохоронців. Поліція у відповідь застосувала сльозогінний газ.

altalt

Фото: акції протесту в Парижі

Нагадаємо, акції протесту почалися у Франції після президентських виборів 7 травня, на яких переміг кандидат від центристської партії Еммануель Макрон. Раніше повідомлялося, що на околиці Парижа була затримана кореспондент RT Шарлотта Дубенська.