ua en ru

Антиісламський мітинг в Дрездені зібрав кілька тисяч людей

Антиісламський мітинг в Дрездені зібрав кілька тисяч людей Фото: мітінг в Дрездені

Акція організована рухом "Європейці-патріоти проти ісламізації Заходу"

Кілька тисяч людей у понеділок взяли участь у мітингу антиісламського руху Pegida в німецькому місті Дрезден. Про це повідомляє агентство Associated Press.

Рух Pegida ("Європейці-патріоти проти ісламізації Заходу") спочатку зародився в Німеччині, потім з'явилося в Іспанії і Великобританії. У Німеччині організація набирає силу, виступаючи за посилення імміграційних законів. Представники руху незадоволені зростанням числа мусульман в Європі.

Місцева поліція не надала даних про кількість учасників мітингу. За даними агентства, в демонстрації взяли участь від семи до восьми тисяч осіб. Також наголошується, що демонстрація пройшла мирно.

минулого тижня на аналогічний мітинг прийшли близько 9 тисяч чоловік.

Передбачається, що в цілому Німеччина прийме в 2015 році близько 1,5 мільйона біженців. ФРН є однією з основних цілей мігрантів в Європі.

Мігранти продовжують масово прибувати в Європу. За останніми даними прикордонного агентства ЄС "Фронтекс", станом на кінець вересня, на територію країн Євросоюзу прибули близько 630 тисяч мігрантів. Єврокомісія заявила, що нинішній міграційний криза в світі є найбільшим з часів Другої світової війни.

Нагадаємо, США внесли до списку терористів трьох громадян РФ.