ua en ru

В Англії ввели покарання для футболістів за симуляції

В Англії ввели покарання для футболістів за симуляції Фото: гравців будуть карати двома матчами дискваліфікації (fifa.com)

Розглядатися будуть лише ті епізоди, які безпосередньо вплинули на хід матчу

В Англії футболістів за симуляцію будуть карати двоматчевої дискваліфікації. Відповідне рішення прийняла Футбольна асоціація Англії (FA), повідомляє Independent.

Вперше нове правило буде застосоване у матчі "Сандерленд" - "Дербі Каунті", у другому за силою дивізіоні чемпіонату. Також правило буде діяти і в матчах англійської Прем'єр-ліги.

Розглядатися будуть лише ті епізоди, які безпосередньо вплинули на хід матчу. Покарання виникає у тому випадку, якщо в результаті симуляції буде призначений пенальті або гравцеві буде показана червона картка.

У разі, якщо футболісти раніше в сезоні вже були покарані за тим чи іншим причин, термін дискваліфікації може бути збільшений ще на один матч. Якщо в результаті симуляції гравець протилежної команди був несправедливо видалений, червона картка буде анульована. Жовті картки будуть залишатися в силі.

FA на проведення подібного експерименту отримала дозвіл від ФІФА.

Нагадаємо, Футбольна асоціація Англії (FA) з сезону 2017/18 посилить покарання для футболістів за протиправні дії відносно офіційних осіб матчів.