ua en ru

Головним світовим активістом 2013 р. визнана Анджеліна Джолі

Головним світовим активістом 2013 р. визнана Анджеліна Джолі Анджеліна Джолі
Британська газета The Times визнала всесвітньо відому американську актрису і режисера Анджеліну Джолі головним активістом 2013 року.

Британська газета The Times визнала всесвітньо відому американську актрису і режисера Анджеліну Джолі (на фото) головним активістом 2013 року.

Незважаючи на перенесену у травні 2013 р. операцію з видалення молочних залоз, актриса продовжила благодійну діяльність на благо біженців. Будучи послом доброї волі ООН, вона відвідала Демократичну Республіку Конго, щоб привернути увагу до гуманітарної катастрофи і проблеми насильства щодо жінок.

"Вона присвятила своє ім'я, час, блиск і престиж декільком благородним справах", - зазначає видання. Актриса використала свій вплив і привілейоване становище, щоб сприяти відкриттю шкіл і лікарень, таборів для біженців, продовжує The Times.

Нарешті, зірка Голлівуду продемонструвала справжню відвагу, коли не стала замовчувати факт можливої ​​хвороби і розпочала широку дискусію навколо проблеми раку молочної залози. Жінки перестали соромитися цього захворювання, у ЗМІ це охрестили "ефектом Анджеліни".

Заслуги Джолі вже були відзначені Американською академією кіномистецтв. У листопаді 2013 р. актриса удостоїлася премії Джин Хершолт, яка вручається за активну гуманітарну діяльність.