ua en ru

Android-пристрої українців атакує вірус, який краде банківські дані

Android-пристрої українців атакує вірус, який краде банківські дані Фото: новий вірус атакує Android-пристрої українців

Поширюється цей вірус на території України, а також Білорусі та інших країн СНД

Фахівці Департаменту кіберполіції України виявили новий банківський троян, який краде дані користувачів пристроїв під управлінням операційної системи Android. Про це говорится на офіційному сайті департаменту.

Поширюється даний вірус на території України, а також Білорусі та інших країн СНД.

"Варто зазначити, що даний троян швидко поширюється і зараз кількість інфікованих пристроїв нараховує більш 500 тис. і за словами фахівців з кожним днем їх кількість збільшується приблизно на 30-40 тисяч", - відзначають в кіберполіції.

Вірус поширюється, маскуючись під популярні додатки, такі як "Вконтакті", "Однокласники", Pokemon Go, Telegram та інші. Вбудований в додаток розшифровує код файл, доданий зловмисниками ресурси програми і запускає його. Далі запущений файл викачує з керуючого сервера основну частину шкідливого коду, який в свою чергу містить посилання на скачування ще декількох шкідливих файлів.

В результаті злочинці отримують все необхідне для крадіжки грошей жертви. Зокрема, вони можуть отримати доступ до баз даних браузерів, які містять інформацію про збережених логіни і паролі, історію відвідувань, файли cookie і навіть збережені дані банківських карт.

Нагадаємо, на початку грудня активізувався Android-вірус, який краде акаунти інтернет-банкінгу.