ua en ru

Андрій Теленков призначений директором з розвитку роздрібного бізнесу СКМ

Андрій Теленков призначений директором з розвитку роздрібного бізнесу компанії ПАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ). Про це повідомили в прес-службі компанії.

На цій посаді Теленков буде курирувати питання розвитку і контролю роздрібного напряму бізнесу групи СКМ (компанії "Український Рітейл", "Паралель" і "Український Аптечний Холдинг"). У зону його відповідальності будуть входити питання стратегії, інвестицій, фінансів і ризиків цих трьох компаній.

"СКМ... планує приділяти більше уваги своєму роздрібному бізнесу. Ми хочемо, щоб менеджмент всіх активів мав доступ до ресурсів і експертиз керуючої компанії. Саме тому ми прийняли рішення посилити команду СКМ і ввести нову позицію - директора з розвитку роздрібного напрямку бізнесу компанії СКМ", - заявив Олег Попов, генеральний директор СКМ.

Андрій Теленков народився в 1982 р. Випускник факультету обчислювальної математики і кібернетики Московського державного університету ім. М. В. Ломоносова.

До приходу в СКМ Андрій Теленков з 2005 по 2008 рр. працював консультантом у російському офісі міжнародної консалтингової компанії McKinsey and Company. З 2008 по 2010 рр. Теленков займав позицію директора з розвитку бізнесу інвестиційної групи Leanvest. З листопада 2010 на вересень 2011 рр. працював керівником департаменту фінансової корпорації "Уралсиб", відповідаючи за направлення прямих інвестицій.

Компанія СКМ - управляюча компанія найбільшої фінансово-промислової групи України, діяльність якої сконцентрована в трьох основних сферах бізнесу: гірничо-металургійній, електроенергетичній і фінансовій. У групу СКМ входять компанії "Метінвест" і ДТЕК, "Перший український міжнародний банк", "Ренесанс Капітал", АСКА", і "АСКА-життя", телекомунікаційна група Vega, медіагрупа "Україна" і видавничий холдинг "Сегодня Мультимедіа", "ЕСТА Холдинг" (нерухомість), "Український Рітейл" (роздрібна торгівля), UMG (видобуток глин), "Паралель" (оператор ринку нафтопродуктів), "Харвіст" (сільське господарство), "Український Аптечний Холдинг", машинобудівний холдинг "Гірничі машини", транспортний холдинг "Портінвест" та інші. 100% акцій компанії належать бізнесменові Рінату Ахметову. Чистий прибуток СКМ в 2011 р. скоротився в 10,8 рази - до 342 млн 319 тис. грн.