ua en ru

Андрій Клюєв доручив до 25 липня перевірити дотримання вимог пожежної безпеки на об'єктах масового перебування людей

На виконання доручення Президента України від 10 липня 2011 року з метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, пов'язаних з пожежною безпекою і оперативного реагування на них, перший віце-прем‘єр, міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв дав низку доручень, передає прес-служба Кабінету міністрів.

Зокрема, поставлено вимогу МНС, Мінсоцполітики, МВС, МОЗ, Міносвіти, Держтехногенбезпеки, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським держадміністраціям відповідно до компетенції до 25 липня 2011 р. вжити вичерпних заходів щодо дотримання вимог пожежної безпеки, санітарних норм і правил на об'єктах масового перебування громадян, зокрема в закладах соціального обслуговування населення, на підприємствах громадського харчування, у закладах культури, освіти, оздоровлення та відпочинку. Також перевірятимуться на відповідність встановленим вимогам обладнання, що використовується на зазначених об'єктах, системи протипожежної автоматики, евакуаційні виходи, контролюватиметься дотримання правил і норм використання електричних мереж.
Доручено забезпечити безперешкодний допуск представників контролюючих та наглядових органів у період вжиття зазначених заходів та здійснення контролю за виконанням їх рішень.
У разі виявлення порушень Клюєв доручив вживати заходів щодо притягнення до встановленої законом відповідальності винних осіб.

Нагадаємо, в с. Біле Дубровицького району Рівненської області в ніч на 10 липня в одноповерховій будівлі площею 800 кв. м Дубровицького районного територіального центру соціального обслуговування виникла пожежа. У будівлі знаходилося 27 осіб, з яких в результаті пожежі загинуло 16 людей.