ua en ru

Андерлехт - Шахтар: "Гірники" виривають перемогу в Брюсселі

Андерлехт - Шахтар: "Гірники" виривають перемогу в Брюсселі Фото: Едуардо

Команди зіграли поєдинок-віповідь

У Брюсселі був зіграний матч-відповідь 1/8 фіналу Ліги Європи між місцевим "Андерлехтом" і донецьким "Шахтарем".

Андерлехт - Шахтар 0:1
Гол:
Едуардо, 90+3
Андерлехт: Прото, Нахар, Мбоджи, Нейтинк (Нейтинк, 78), Дешахт, Прат, Баджі (Тилеманс, 71), Дефур, Ачемпонг, Езекиель (Трезеге, 71), Окака
Шахтар: П'ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Ізмаїл, Малишев, Степаненко, Марлос (Едуардо, 90+1), Коваленко (Ордець, 88), Тайсон (Дентіньо, 84), Феррейра
Вилучення: Мбоджи, 87 - Кучер, 86

Перший тайм вийшов у команд дуже "рваним". Якщо спочатку гри емоції ще вирували і гравці обох команд нахапали жовтих карток, то далі гра заспокоїлася. Разом з тим, знизився і рівень самої гри - у обох команд просто не виходило грати в хороший футбол. "Андерлехту" навіть вдалося забити, але Моджі зробив це з порушенням правил.

Другий тайм вийшов таким же бідним на події, як і перший. "Андерлехт" беззубо тиснув, "Шахтар" спокійно відбивався. І лише під кінець події розігналися. Спочатку Кучер отримав другу жовту картку. Потім Мбоджи ногою копнув Феррейру, після чого склади знову стали рівними. А перед самим фінальним свистком випад "Шахтаря" завершився точним ударом Едуардо, який приніс "гірникам" перемогу.

Нагадаємо, в першому матчі у Львові "Шахтар" виграв з рахунком 3:1.

Додамо, що у чвертьфінал Ліги Європи, крім "Шахтаря", "Вільяреал", "Спарта", "Боруссія", "Брага", "Ліверпуль", "Севілья" і "Валенсія".