ua en ru

Аналітика ринку Форекс на 2 квітня 2014 р

Валюти на Форексі у середу, 2 квітня, залишаються на тій же хвилі, що й днем раніше.

Валюти на Форексі у середу, 2 квітня, залишаються на тій же хвилі, що й днем раніше. Торги на ринку Форекс проходять досить стримано, що не дивно напередодні запланованої на четвер і п'ятницю публікації значущих звітів.

Новини ринку Форекс. Станом на 12:00 за київським часом євро на Форексі консолідувався в районі рівня 1,3790 дол. У середу виходу важливої статистики не очікується, за винятком ВВП єврозони, остаточні дані про який за IV квартал, швидше за все, сюрпризів не піднесуть і не зможуть вивести євро/долар на Форексі з консолідації. Хоча очікування того, що ЄЦБ на засіданні в четвер не стане робити активних дій, що можуть надати ключовий валютній парі на Форексі помірну підтримку, в результаті чого її метою стане опір 1,3830, кажуть аналітики ринку Форекс.

З менш важливих новин для Форекса варто згадати, що Греція отримає кредит у розмірі 8,3 млрд євро. Як повідомив глава Єврогрупи Єрун Дейсселблум, перший транш у розмірі 6,3 млрд євро Афінам буде переведений в кінці квітня, передає Reuters. Ця фінансова допомога дозволить країні погасити борги вже в травні.

Виплата першого траншу протягом декількох місяців була заморожена через недостатні, на думку трійки міжнародних кредиторів (ЄЦБ, Єврокомісії та МВФ), зусиль влади країни щодо реформування економіки. Виплата другої і третьої частин кредиту поки відкладена також з-за позиції експертів трійки, які вважають, що Афіни не до кінця виконали всі вимоги міжнародних кредиторів. Від зусиль грецького уряду буде залежати перерахування решти траншів (у червні і липні цього року). Зокрема, міжнародні кредитори чекають від Афін проведення реформи енергетичного ринку і прискорення приватизації.

Греція давно пішла з перших шпальт ЗМІ і вже мало хвилює ринок Форекс. Гравці зрозуміли, що трійка кредиторів і далі буде надавати країні фінансову допомогу в будь-яких обсягах, натомість вимагаючи все нових поступок. Греція ж покірно виконувати всі вимоги. При цьому південній республіці навряд чи хтось позаздрить, і справа не тільки в драматичному падінні рівня життя населення та краху місцевої економіки - справа у відсутності у Греції перспектив як у країни, після того як вона віддала під зовнішнє управління все більш-менш цінне майно: порти, транспорт, енергетику, труби та іншу критично важливу інфраструктуру.

Для євро на Форексі такий досвід корисний. Щоб зберегти хоч якусь незалежність від Брюсселя, уряди країн єврозони повинні стежити за рівнем боргів і своєю можливістю їх обслуговувати.