ua en ru

Аналітика ринку Форекс на 16 травня 2014 р

Пара євро/долар на Форекс знову намагається відновлюватися, проте особливо результативними ці спроби назвати складно, зазначає старший аналітик "Альпарі" Ганна Бодрова.

Пара євро/долар на Форекс знову намагається відновлюватися, проте особливо результативними ці спроби назвати складно, зазначає старший аналітик "Альпарі" Ганна Бодрова. На 12:30 за київським часом у п'ятницю, 16 травня, євро оцінений ринком Форекс в 1,372 дол. США.

"Будь макроекономічний звіт, не збіглося з ринковими очікуваннями, збиває з ніг спочатку євро, а через якийсь час - долар США, - коментує ситуацію останніх днів на валютному ринку А.Бодрова. - Пару сильно штормить, і, швидше за все, в п'ятницю ця качка збережеться в силі".

Як нагадує трейдер банку "Глобекс" Артем Гитес, у четвер, 15 травня, більшу частину дня торги йшли активно. Основні валютні пари на Форекс продемонстрували значні коливання. Валютна пара євро/долар на ринку Форекс закрила день в районі 1,3710. Тиск на пару надали дані про ВВП Франції та Італії, які виявилися гірше прогнозних значень. Лише Німеччина продемонструвала зростання ВВП.

Новини ринку Форекс. Промислове виробництво в США впало на 0,6% при очікуванні зростання на 0,4%. На тлі березневого зростання на 0,9% це падіння виглядає ще більш безглуздо. Офіційна причина того, що відбувається звучить як результат різкого погіршення ситуації у комунальному секторі економіки США після попереднього зростання, і пов'язано це з відгомонами наслідків надто холодної зими цього року. "В усьому винна погода" - це пояснення останнім часом ідеально підходить до всього, що відійшло від очікувань в ту чи іншу сторону", - говорить Бодрова.

П'ятниця на Форекс, ймовірно, пройде спокійно, вважає Гитес На його думку, не варто очікувати будь-яких сюрпризів. Італія представить торговий баланс. США відзвітують про будівництво нових будинків, а також вийдуть дані від Університету Мічигану. "Швидше за все, валютна пара євро/долар на Форекс проведе корекцію в район рівня підтримки 1,3750 і спробує закріпитися вище", - уклав експерт.