ua en ru

Аналітика ринку Форекс на 14 травня 2014 р

У середу, 14 травня, євро на Форекс намагається відновитися після провалу напередодні. До 07:30 за київським часом курс європейської валюти на Форекс піднявся до 1,372 дол.

У середу, 14 травня, євро на Форекс намагається відновитися після провалу напередодні. До 07:30 за київським часом курс європейської валюти на Форекс піднявся до 1,372 дол. Напередодні євро на ринку Форекс опускався нижче 1,37 дол. Гравці все частіше віддають пріоритет долара, а не єдиній європейській валюті, і пов'язано це з "голуб'ячі" риторикою глави ЄЦБ Маріо Драгі. А між тим, статистика, що публікується в північноамериканських штатах, залишає бажати кращого.

Новини ринку Форекс. Обсяг роздрібних продажів в США в квітні 2014 р. виріс на 0,1% після зростання за підсумками попереднього місяця на 1,5%. Показник за квітень став найнижчим з січня поточного року. Тим часом аналітики прогнозували, що обсяг роздрібних продажів у квітні збільшиться на 0,5%.

У той же час обсяг роздрібних продажів в США в базовому вираженні (без обліку продажів автомобілів) в квітні не змінився після підвищення місяцем раніше на 1,0%. Аналітики прогнозували, що у квітні обсяг роздрібних продажів в США в базовому вираженні зросте на 0,6%.

Слабка статистика США тисне на євро на Форекс і в плані залежності економіки єврозони від США: найбільшу увагу інвесторів все ж буде сконцентровано на майбутній публікації попередніх показників ВВП країн ЄС за I квартал. Слід нагадати, що представлені раніше дані з США з-за несприятливих погодних умов виявилися істотно гіршими навіть за песимістичні прогнози. Але не слід проводити паралелі. Економіка ЄС в I кварталі, згідно очікуванням, продемонструє слабке зростання, що може посилити сподівання на можливі дії регулятора, який, зокрема, може вже на найближчому (червневому) засіданні оголосити про початок стимулюючих заходів. Таким чином, негативні дані (гірше прогнозу) можуть спровокувати чергову хвилю продажу європейської валюти на Форекс. Слід розраховувати на збереження тренда на ослаблення європейської валюти на ринку Форекс, яка вже на цьому тижні може досягти рівня 1,366, вважають аналітики.