ua en ru

На розвиток причальної інфраструктури України планують спрямувати майже 1 млрд гривень

На розвиток причальної інфраструктури України планують спрямувати майже 1 млрд гривень Фото: АМПУ збирається направити 966 млн гривень на розвиток інфраструктури

АМПУ презентувала проекти з розвитку причальної інфраструктури ключовим українським та іноземним інженерно-будівельним компаніям

Адміністрація морських портів України (АМПУ) планує направити до кінця 2017 року 966 мільйонів гривень на розвиток причальної інфраструктури. Про це стало відомо в рамках "Дня розвитку портової інфраструктури", який проводився спільно з Американською торгівельною палатою в Україні 4 квітня 2017 року, повідомляється на сайті АМПУ.

Зазначено, що АМПУ презентувала проекти з розвитку причальної інфраструктури компаніям Американської торгової палати в Україні, а також ключовим українським та іноземним інженерно-будівельним компаніям.

Так, повідомляється, що залучення нових підрядників дасть імпульс розвитку бізнесу, що працює в портах.

"У поточному році продовжиться реалізація проектів з будівництва причалу 1-з і реконструкції причалу № 7 в Одеському порту, розпочнеться реконструкція гідротехнічної частини причалів № 1,2 в Чорноморському порту. Також АМПУ планує розпочати роботи з реконструкції гідротехнічної частини причалів № 3-4 в порту Маріуполь і будівництво причалу № 8 в порту Миколаїв", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше керівник Адміністрації морських портів України Райвіс Вецкаганс під час робочої поїздки у Миколаївський морський порт заявив, що АМПУ має намір знизити ставки портових зборів для того, щоб наростити вантажопотоки.