ua en ru

Пропускна здатність морпортів по зерну зросте до 100 млн тонн через п'ять років, - АМПУ

Пропускна здатність морпортів по зерну зросте до 100 млн тонн через п'ять років, - АМПУ Фото: зерно (pixabay.com)

Експорт зерна в наступному році планується збільшити на 60 млн тонн

Пропускна здатність українських морських портів з перевалки зернових вантажів може збільшитися до 100 млн тонн через п'ять років. Про це повідомив керівник Адміністрації морських портів України (АМПУ) Райвіс Вецкаганс в Одесі на конференції Grain Ukraine, передає "Центр транспортних стратегій".

"У планах розвитку будівництва терміналів позначені більше 35 проектів, 10 у стадії реалізації. Якщо прогнозувати, то через 5 років потужність наших портів може досягти 100 млн тонн", - зазначив Вецкаганс.

Відзначається, що експорт зерна в наступному році планується збільшити на 60 млн тонн. На даний момент обсяг експорту збільшився на 19%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що АМПУ оголосила тендер на днопоглиблення підхідного каналу Чорноморського морського порту (колишній Іллічівськ) до позначки 16 метрів.

Згідно з інформацією, технічне обґрунтування та деталі проекту опубліковані в системі Prozorro. Роботи будуть виконані в 2017 році. Оціночна вартість робіт становить 110,12 млн грн (з ПДВ). Загальний обсяг днопоглиблення - 504,4 тис. Куб м, площа - 25,6 га.