ua en ru

АМПУ забезпечить безпрецедентний рівень відкритості конкурсу з днопоглиблення "Южного"

АМПУ забезпечить безпрецедентний рівень відкритості конкурсу з днопоглиблення "Южного" Фото: порт "Южний"

Адміністрація морського порту "Південний" вітає рішення Антимонопольного комітету України про проведення повторного тендеру на днопоглиблювальні роботи в порту "Южний". Про це йдеться в повідомленні пресс-служби адміністрації порту.

"По-перше, новий конкурс буде проведено в системі Prozorro, яка вже себе зарекомендувала, а для досягнення максимальної прозорості повторного тендеру ми запрошуємо до моніторингу тендеру фахівців галузі, представників профільного міністерства, Кабінету Міністрів України, експертів з команди Prozorro, профільні громадські організації. Таким чином ми забезпечимо безпрецедентний рівень публічності для подібних спеціалізованих торгів, у тому числі оприлюднимо всю тендерну документацію, а за "чистотою процесу" будуть стежити учасники торгів, так і представники громадськості та депутатського корпусу",— прокоментував умови проведення нового тендеру начальник адміністрації порту "Южний" Максим Широков

Керівник порту додав, що ринок днопоглиблювальних робіт вкрай вузький і сьогодні всі учасники цього бізнесу, як в Україні, так і в світі, уважно стежать за роботами, які проводить АМПУ і, зокрема, порт "Южний".

Повторний конкурс за проектом днопоглиблення в порту буде оголошено найближчим часом.

У прес-службі нагадали, що постійно діюча Адміністративна колегія АМКУ з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері закупівель прийняла рішення про відміну процедури закупівлі на проведення днопоглиблювальних робіт у порту "Южний" на своєму засіданні 3 листопада 2016 року.

Також наголошується, що під час засідання представники Антимонопольного комітету не знайшли порушень, на які вказували компанії АТ "Будівельний та технічний флот" та ДП "Ван Оорд Україна" Компанії "Ван Оорд Дреджинг енд Марін Контракторс Б. В.".