ua en ru

Амосова: НМУ активізував переговорний процес щодо проведення тестування "Крок"

Амосова: НМУ активізував переговорний процес щодо проведення тестування "Крок" Фото: Катерина Амосова (УНІАН)

Амосова розповіла про ситуацію навколо тесторования "Крок"

Національний медичний університет (НМУ) імені Богомольця активізував переговорний процес щодо проведення тестування "Крок". Про це повідомила ректор НМУ Катерина Амосова, передає прес-служба університету.

Зокрема, університет взяв на себе обов'язок Центру тестування по отриманню документації для укладення договору на проведення іспитів за договірною процедурою. Це було зроблено для того, щоб уникнути подальшого порушення студентських прав. "Інтереси наших студентів та інтернів для нас - пріоритет", - зазначила ректор університету Катерина Амосова.

Відповідно до закону "Про публічні закупівлі", таку роботу повинен провести сам Центр, але відмовився, що і стало причиною зриву іспиту студентів-стоматологів, зазначили в університеті. Тому НМУ отримав експертний висновок, позицію Антимонопольного комітету та Мінекономіки самостійно.

"Тендерний комітет, розглянувши пакет документів, що прийняв рішення про застосування у вигляді виключення переговорної процедури закупівлі послуг Центру тестування при МОЗ України і вже розмістив відповідне оголошення", - зазначила Амосова.

Вона додала, що віце-прем'єр-міністр Павло Розенко дав доручення МОЗ терміново дозволити університету використовувати спецфонд для оплати ліцензійного тестування студентів-бюджетників.

"Національний медичний університет зробив все для укладення договору і забезпечення своєчасного складання іспитів" Крок ", - підкреслила ректор вузу і повідомила, що університет запросив Центр тестування до участі в переговорній процедури з проведення ліцензійних інтегрованих іспитів" Крок ".