ua en ru

Amnesty закликає поліцію розслідувати напади на представників ЛГБТ в Харкові

Amnesty закликає поліцію розслідувати напади на представників ЛГБТ в Харкові Фото: акція рівності в Харкові

У Херсоні та Миколаєві поліція забезпечила безпеку учасників акцій

Організація Amnesty International закликає Національну поліцію розслідувати напади на учасників маршу рівності, який відбувся в Харкові та інших містах України 17 травня. Про це повідомляє сайт організації.

В організації відзначають, що вчора у різних містах України відбувались акції, присвячені Міжнародному дню протидії гомофобії, трансфобії та біфобії. Під час акцій активісти закликали суспільство до толерантності та недискримінації.

"В той час як у Херсоні та Миколаєві Національна поліція проявила високий рівень професіоналізму та забезпечила безпеку учасників та мирне проведення акцій, у Харкові події відзначились значним рівнем насильства та бездіяльністю поліції", - відзначають в повідомленні.

В організації закликають правоохоронців ефективно розслідувати напади, погрози та заклики до насильства.

"Ми також звертаємось до представників влади із закликом впроваджувати політику, спрямовану на забезпечення фундаментальних прав громадян на свободу мирних зібрань та свободу вираження", - сказала Оксана Покальчук, директорка Amnesty International Україна.

Нагадаємо, в Харкові під час акції рівності відбулися сутички. В результаті сутичок травмовано кілька поліцейських, двох нападників затримали.