ua en ru

Amnesty International вважає "обурливим" небажання ВР голосувати за антидискримінаційний законопроект

Намір української сторони переконати Європейську комісію звільнити країну від зобов'язань законодавчо заборонити гомофобію є недопустимою спробою заперечити права людини для лесбійок, геїв, бісексуалів та трансґендерних людей. Про це йдеться в заяві Amnesty International.

"Влада України не може вибирати, які з громадян повинні бути захищені від дискримінації, а які - ні. Замість цього, вона має поважати свої зобов'язання розробити правову базу для боротьби з гомофобією, а ЄС, в свою чергу, має зажадати виконання цих зобов'язань", - заявила директор представництва Amnesty International Україні Тетяна Мазур.

Нагадаємо, в четвер уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська та декілька депутатів Верховної Ради зробили оголошення про поїдку до Брюсселю, метою якої є переконати Європейську комісію звільнити Україну від зобов'язань прийняти зміни до антидискримінаційного законодавства. Оголошення вийшло після заяв про те, що проект закону, спрямованого на ліквідацію дискримінації ЛГБТ, не знайде необхідної підтримки у парламенті.

"Проект закону пропонує поправки до низки законів, включаючи Кодекс законів про працю, додаючи заборону дискримінації за ознакою сексуальної орієнтації в сфері зайнятості. Amnesty International неодноразово закликала парламентаріїв прийняти цей закон, і розглянути питання про внесення змін до Закону "Про засади запобігання та протидії дискримінації", включивши сексуальну орієнтацію до переліку заборонених підстав для дискримінації", - йдеться в заяві.