ua en ru

Amnesty International: РФ заблокувала низку незалежних ЗМІ напередодні референдуму в Криму

Російська влада почала повномасштабну атаку проти небагатьох незалежних ЗМІ, що залишилися в країні, заблокувавши доступ до низки інтернет-сайтів в РФ.

Російська влада почала повномасштабну атаку проти небагатьох незалежних ЗМІ, що залишилися в країні, заблокувавши доступ до низки інтернет-сайтів в РФ. Про це повідомляє прес-служба Amnesty International.

"Блокування цих сайтів є прямим порушенням права на свободу вираження. Це цинічна атака на тих, хто наважився оскаржувати Кремлівську інтерпретацію фактів, надаючи незалежну, об'єктивну інформацію і пропонуючи платформу для вільних дискусій" , - заявив директор програми Amnesty International по Європі та Центральній Азії Джон Дальхузен.

Зазначимо, на вимогу Генпрокуратури РФ були заблоковані декілька відомих інтернет-ресурсів, як повідомляється - за "заклики до протиправної діяльності та участі в масових заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку".

"Росія посилює практику «закручування гайок» для свободи вираження напередодні референдуму в Криму. Це явна спроба змусити замовкнути тих, хто не згоден з цією ініціативою", - підсумував Дальхузен.

Нагадаємо, 1 лютого 2014 р. Президент РФ Володимир Путін підписав закон, що вносить поправки до закону "Про інформацію, інформаційні технології і про захист інформації", що дають право Генпрокуратурі РФ блокувати сайти, що публікують заклики до діяльності, яка вважається незаконною. До такої діяльності поміж іншого входить проведення невеликих та мирних протестних акцій без дозволу влади.