ua en ru

Amnesty International закликала звільнити затриманих за одиночні пікети кримських татар

Amnesty International закликала звільнити затриманих за одиночні пікети кримських татар Фото: Денис Кривошеєв (youtube.com)

Amnesty International заявила, що переслідування кримських татар демонструє неприйняття інакомислення в Криму

Правозахисна організація Amnesty International закликала звільнити затриманих за одиночні пікети в окупованому Криму кримських татар. Про це йдеться на сайті Amnesty International Ukraine.

"Затримання та арешт Сервера Караметов саме по собі є грубим порушенням прав на свободу слова і зборів. Але затримавши активістів, які вийшли на його підтримку, де-факто влада Кримського півострова перевершила сама себе, продемонструвавши патологічну нетерпимість до будь-якого інакомислення. Ми вимагаємо негайно звільнити усіх затриманих сьогодні кримськотатарських активістів і припинити будь-яке незаконне переслідування кримчан", - заявив заступник директора Amnesty International по Європі та Центральній Азії Денис Кривошеєв.

Нагадаємо, вчора Міністерство закордонних справ України висловило категоричний протест і обурення у зв'язку з черговою хвилею політичних репресій і порушення прав людини з боку Кремля стосовно громадян України.