ua en ru

Amnesty international закликала окупаційну владу Криму звільнити Умерова

Amnesty international закликала окупаційну владу Криму звільнити Умерова Фото: заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров

В організації зазначили, що незаконні дії місцевої "влади" є репресією за його політичну діяльність

Правозахисна організація Amnesty international закликала окупаційну владу Криму негайно відпустити заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ильями Умерова. Про це повідомляє прес-служба організації.

"Позбавлення свободи винятково на підставі підозри про наявність у особи психічного захворювання є незаконним та суперечить міжнародним правовим нормам та стандартам. Такі заходи застосовуються у крайніх випадках: для захисту самої людини або інших осіб. Однак, нам відомо що досі немає доказів, що Ільмі Умеров становить загрозу собі чи іншим. Примусове психіатричне лікування, якому піддається Ільмі Умеров, є ні чим іншим як репресіями через його політичну діяльність", - зазначила директор Amnesty International в Україні Оксана Покальчук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Федеральна служба безпеки Російської Федерації планує утримувати Ільмі Умерова в психлікарні до 7 вересня.