ua en ru

Аміачна селітра продовжує дорожчати, - "Держзовнішінформ"

Ціни на селітру українського виробництва досягли 3280-3350 грн/т.

Ціни на селітру українського виробництва досягли 3280-3350 грн/т. Про це повідомила прес-служба ДП "Держзовнішінформ".

"На початку року аміачна селітра продовжує користуватися високим попитом. Враховуючи її постійне подорожчання і дефіцит на ринку, покупці починають подумувати про альтернативні селітрі добривах", - повідомила начальник відділу хімічної промисловості ДП "Держзовнішінформ" Ольга Хмеленок.

Як відзначають експерти, в новому році аміачна селітра продовжує користуватися дуже високим попитом. Контракти на поставку селітри з українських заводів розтягнулися вже на лютий 2014 р. Надходження на український ринок товару російського виробництва також обмежено на тлі аналогічно високого попиту покупців в Росії.

Ціни трейдерів на вітчизняний продукт досягли 3280-3350 грн/т, СРТ станція замовника при поставках залізничним транспортом. Складська ціна товару сягнула 3500 грн/т, EXW склад трейдера.

При постійному подорожчанні аміачної селітри і її дефіцит на ринку покупці починають подумувати про альтернативні селітрі добривах. Разом з тим на тлі даної ситуації зростають ціни на карбамід, обсяг виробництва якого також не може повністю задовольнити збільшений попит.

"Крім цього, у південному регіоні один із трейдерів підвищив ціну на карбамід виробництва ОПЗ до 3700 грн/т, EXW Нові Биляры. Слід зазначити, що при недостатній кількості на ринку продукту українського виробництва об'єктивно починають рости імпортні поставки російського товару", - заявила Хмеленок.

ДП "Держзовнішінформ" - інформаційно-аналітичний та експертний центр України у сфері зовнішньої торгівлі, створений Міністерством зовнішньоекономічних зв'язків і торгівлі України у 1996 р.