ua en ru

АМКУ доручив Київському міському відділенню комітету забезпечити конкуренційний правопорядок на столичному ринку ритуальних послуг.

Виконувач обов'язків голови Антимонопольного комітету України (АМКУ) Олександр Мельниченко доручив голові Київського міського відділення комітету Віктору Королю забезпечити конкуренційний правопорядок на столичному ринку ритуальних послуг. Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Згідно дорученню, Київське міське відділення комітету повинно посилити контроль за ситуацією у сфері ритуальних послуг у місті Києві, оперативно завершити розгляд розпочатих справ про порушення, забезпечивши рівні умови функціонування учасників цього ринку та захист інтересів споживачів. Як уже повідомлялося, Київське відділення АМКУ веде розслідування за ознаками антиконкурентних дій Головного управління ритуальних послуг Київської міськдержадміністрації, яке зобов'язало підпорядковані комунальні підприємства укладати угоди із суб'єктами господарювання щодо надання ритуальних послуг із третейським застереженням.

Київське відділення комітету також порушило справу щодо Головного управління охорони здоров'я та медичного забезпечення Київської міськдержадміністрації, яке своїм наказом надало переваги чотирьом з дев'ятнадцяти патологоанатомічних відділень, що працюють на ринку ритуальних послуг у столиці.

Київське відділення Комітету також має завершити перевірку рішення Київської міської ради "Про питання діяльності ритуальної служби міста Києва", яким визначено, що надання ритуальних послуг є виключною компетенцією комунальних підприємств. На думку Комітету, реалізація цього рішення Київради може призвести до обмеження конкуренції на столичному ринку ритуальних послуг, усунення з ринку низки приватних підприємств і до суттєвого підвищення вартості послуг.