ua en ru

АМКУ порушив справу проти "Укртатнафти" за ненадання інформації

АМКУ порушив справу проти "Укртатнафти" за ненадання інформації Фото: АМКУ

Зазначається, що з метою збору доказів Антимонопольним комітетом неодноразово направлялись вимоги до ПАТ "Укртатнафта"

Антимонопольним комітетом України (АМКУ) проводиться розслідування у справі № 20-26.13/170-15/105-15, проти ПАТ "Транснаціональної фінансово-промислової нафтової компанії "Укртатнафта" за ненадання інформації. Про це йдеться у повідомленні прес-служби АМКУ.

Повідомляється, що справа розпочата за ознаками вчинення ПАТ "Укртатнафта", ПАТ "НПК-Галичина", ТОВ "Галнафта", ТОВ "ТД Прикарпаттянафтотрейд", ТОВ "Котлас", ТОВ "Полігональ", ТОВ "Гарант-УТН" порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 4 частини другої статті 6 та пунктом 1 статті 50 Закону України "Про захист економічної конкуренції", у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів аукціонів з продажу нафти сирої та газового конденсату.

"З метою збору доказів Антимонопольним комітетом неодноразово направлялись вимоги до ПАТ "Укртатнафта". На жаль, ПАТ "Укртатнафта" вдалось до дій, які створюють перешкоди у проведенні розслідування, зокрема, до подання інформації не в повному обсязі Антимонопольному комітету", - йдеться у повідомленні.

У зв'язку з цим Антимонопольним комітетом порушено справу за подання ПАТ "Укртатнафта" в неповному обсязі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Господарський суд міста Києва розгляне позов ПАТ "Укртатнафта" до ПАТ "Укртранснафта" про стягнення плати за оренду резервуарів для зберігання технологічної нафти на Кременчуцькому НПЗ 28 січня.