ua en ru

АМКУ дозволив "Сбербанку Росії" купити понад 50% акцій Troika Dialog

Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл ВАТ "Сбербанк Росії" (РФ) на придбання акцій компанії Troika Dialog Group Ltd. (Кайманові острови). Покупка забезпечить перевищення 50% голосів у вищому органі управління емітента, уточнили у відомстві.
Нагадаємо, в березні 2011 р. "Сбербанк Росії" і "Трійка Діалог" оголосили про підписання угоди про наміри щодо об'єднання. Операція буде проходити в два етапи протягом трьох років. На першому етапі "Сбербанк Росії" набуває за 1 млрд дол. 100% акцій компанії у групи Standard Bank (36,427%) і у партнерів "Трійки Діалог" (63,573%). Партнери "Трійки Діалог" і Standard Bank матимуть право на додаткову винагороду через три роки. Вартість додаткової винагороди визначена як 50% від різниці між середньою річною чистим прибутком "Трійки Діалог" за 2011-2013 рр., помноженої на коефіцієнт 13,5 і вже оплаченої "Сбербанком Росії" сумою в 1 млрд дол.
Згідно з домовленостями, "Трійка Діалог" протягом трьох років буде розвиватися як окрема бізнес-одиниця з високим ступенем самостійності в рамках групи компаній "Ощадбанк".
ВАТ "Сбербанк Росії" - найбільший банк у Росії, Центральній та Східній Європі, на частку якого припадає близько 30% активів російської банківської системи і нараховує близько 240 тис. співробітників. Засновником і головним акціонером ВАТ "Сбербанк Росії" є Центральний банк РФ, який володіє понад 60% голосуючих акцій. Іншими акціонерами банку є більше 260 тис. фізичних та юридичних осіб. Банк має найрозгалуженішу мережу філій в Росії: 17 територіальних банків, більше 20 тис. відділень і внутрішніх структурних підрозділів, а також дочірні банки в Казахстані, в Україні і в Білорусії.