ua en ru

АМКУ дозволив "Надрам України" та "Геосервіс Чауда" створити "Надра шельф"

Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив НАК "Надра України" та ТОВ "Геосервіс Чауда" створити ТОВ "Надра шельф". Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що на участь в конкурсі з укладення угоди про розподіл продукції на Скіфській нафтогазовій площі на шельфі Чорного моря подані дві заявки - від компанії Lukoil Overseas Ukraine B.V. (Нідерланди), а також пулу компаній Exxon Mobil (США), Shell, Petron (Румунія) і НАК "Надра Україна".

НАК "Надра України" була створена указом Президента України №802 від 14 травня 2000 р. для підвищення ефективності управління підприємствами галузі геології і розвідки надр. У вересні 2011 р. Кабінет міністрів постановою №912 від 31 серпня позбавив повноважень Міністерство екології та природних ресурсів з управління НАК "Надра України", передавши їх Держслужбі геології і надр. У зв'язку з цим уряд затвердив новий статут НАК "Надра України" і вніс відповідні зміни в ряд нормативно-правових актів, регулюючих діяльність у галузі геології і використання надр.

У 2011 р. НАК "Надра України" збільшила чистий прибуток в 2,2 рази - до 11 млн 318 тис. грн.