ua en ru

АМКУ дозволив Financiere Lafarge Sas обмежити виробництво цементу в Україні

Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл Jura-Cement-Fabriken AG та компанії Financiere Lafarge Sas (м. Париж, Франція) на узгоджені дії у вигляді виконання положень договору купівлі-продажу акцій компанії Lafarge Ukraine Holding (м. Париж, Франція), укладеного між компаніями Jura-Cement-Fabriken AG та Financiere Lafarge Sas щодо обмеження здійснення компанією Financiere Lafarge Sas діяльності з виробництва цементу на території України.

Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл Jura-Cement-Fabriken AG та компанії Financiere Lafarge Sas (м. Париж, Франція) на узгоджені дії у вигляді виконання положень договору купівлі-продажу акцій компанії Lafarge Ukraine Holding (м. Париж, Франція), укладеного між компаніями Jura-Cement-Fabriken AG та Financiere Lafarge Sas щодо обмеження здійснення компанією Financiere Lafarge Sas діяльності з виробництва цементу на території України. Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Крім того, антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл компанії Jura-Cement-Fabriken AG (м. Аарау, Швейцарія) на придбання акцій компанії "Lafarge Ukraine Holding" (м. Париж, Франція), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління компанії.

"З метою пом'якшення негативного впливу концентрації на конкуренцію, рішення про надання дозволу обумовлене виконанням відповідних зобов'язань. Зокрема, зобов'язання стосуються цін, умов поставок продукції тощо", - йдеться у повідомленні фонду.

Lafarge - один зі світових лідерів в області будівельних матеріалів. У компанії працює 68 тис. працівників у 64 країнах. "Лафарж Україна" працює на ринку України з 1999 р. Сьогодні компанія представлена двома бізнес-напрямках - "Щебені", до складу якого входять 3 підприємства, розташовані у Рівненській, Київській, Чернівецькій обл. і "Цемент" (представник ВАТ "Миколаївцемент"), що складається з одного заводу в Миколаєві Львівської області.