ua en ru

АМКУ дозволив Altimo перевищити 25%-ву частку в Vimpelcom Ltd. шляхом покупки ADR

Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив Altimo Cooperatief купити ADR компанії Vimpelcom Ltd., повідомляє прес-служба відомства. "Надано дозвіл компанії Altimo Cooperatief UA (м.Амстердам, Нідерланди) на придбання американських депозитарних розписок компанії Vimpelcom Ltd. (Містах Гамільтон, Бермудські Острови), що забезпечує перевищення 25% голосів у вищому органі управління компанії", - йдеться в повідомленні.

Інших даних комітет не надав.

VimpelCom Ltd. - об'єднана телекомунікаційна компанія, утворена в результаті злиття російського оператора ВАТ "ВимпелКом" і українського ЗАТ "Київстар". Акціонерами компанії є російська Altimo (управляє телекомунікаційними активами "Альфа-груп") і норвезька Telenor, які володіють 25% і 39,5% голосуючих акцій відповідно. Компанія Weather Investments II, що представляє інтереси єгипетського мільярдера Нагіба Савіріс, володіє 18,3% голосуючих акцій VimpelCom. Ще 6% голосуючих акцій належить кіпрському офшору Bertofan Investments, що знаходиться під мандатом міжнародної інвестиційно-консалтингової групи EastOne українського бізнесмена Віктора Пінчука.

З 22 квітня 2010 р. на Нью-Йоркській фондовій біржі (NYSE) замість американських депозитарних розписок (ADR) "ВимпелКому" торгуються розписки на акції VimpelCom Ltd. У квітні 2011р. до групи VimpelCom увійшли близькосхідні і африканські телекомунікаційні активи Савіріса, а також італійський мобільний оператор Wind Telecomunicazioni.

Раніше Федеральна антимонопольна служба РФ подала позов до арбітражного суду у зв'язку з тим, що один з акціонерів VimpelCom Ltd. - норвезька Telenor придбала пакет акцій більше, ніж йому дозволила російська урядова комісія з іноземних інвестицій. Пакет був збільшений з 25,01% до 39,51%.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що АМКУ дозволив австрійській OMBRI ELEKTRICAL ENERGY HOLDING GmbH сконцентрувати більше 50% ТОВ "Енергетична України ТВ".