ua en ru

АМКУ проти передачі СЕТАМ монопольних прав на організацію торгів

АМКУ проти передачі СЕТАМ монопольних прав на організацію торгів Фото: АМКУ проти монополії СЕТАМ (s-(setam.gov.ua)

Комітет вважає неприпустимим створення будь-якої монополії, навіть державної

Антимонопольний комітет України вважає неприпустимою передачу держпідприємству СЕТАМ монопольних функцій організатора торгів арештованим майном. Про це повідомила державний уповноважений комітету Агія Загребельская у Facebook.

"Міністерству юстиції як розробнику було добре відомо про нашому розслідуванні і про позицію комітету щодо неприпустимості таких дій", - сказала Загребельская, коментуючи схвалений на урядовому засіданні 31 січня 2018 року розпорядження, яке визначає зазначене держпідприємство єдиним організатором електронних торгів арештованим майном

За її словами, відповідний документ оприлюднений на урядовому сайті.

Загребельская повідомила, що наприкінці грудня АМКУ направив Міністерству юстиції "подання про попередні висновки щодо розслідування про монополізм СЕТІВ, який з'явився завдяки наказу Мін'юсту". У свою чергу міністерство не надало своїх заперечень комітету.

"Заперечення нам не надійшли, але 31 січня о дев'ятій ранку стало відомо, що вже в 11 на засіданні уряду буде розглядатися проект розпорядження Кабміну, яким надається право Міністерству юстиції визначати такого єдиного організатора - державне підприємство, яке буде реалізовувати арештоване майно", – зазначила вона.

На погодження до АМКУ зазначений проект Розпорядження не надходив. Хоча закон досить недвозначно вказує на те, що проект...

Опубліковано Агією Загребельською 4 лютого 2018 р.

Нагадаємо, за останні 3 роки на майданчику OpenMarket (ДП "СЕТАМ" Міністерства юстиції України) реалізовано майна на більш ніж 5 млрд гривень.