ua en ru

АМКУ планує закінчити розслідування справи щодо житлових недобудов до вересня, - Кузьмін

Антимонопольний комітет України (АМКУ) планує закінчити розслідування щодо житлових недобудов до вересня. Про це в інтерв'ю виданню "Комерсант-Україна" повідомив перший заступник голови АМКУ Рафаель Кузьмін.

Зокрема, відповідаючи на питання щодо заяви глави АМКУ Василя Цушка про те, що комітет зобов'яже девелоперів добудувати незавершені будинки, Кузьмін зазначив: "На будівельному ринку є ознаки недобросовісної конкуренції. З одного боку, високу частку у витратах забудовників займає отримання дозвільних документів - а це ринок, монополізований держорганами, які часто створюють адміністративні бар'єри. З іншого боку, інвестори часто вступають у змову з банком і заморожують будівництво, посилаючись на світову кризу. Зараз ми вивчаємо ситуацію по всій країні і теж плануємо закінчити розслідування до вересня".

Нагадаємо, раніше Василь Цушко доручив керівникам територіальних відділень відомства провести робочі зустрічі з губернаторами областей і мерами міст щодо створення на місцях дієвих робочих груп з метою наведення порядку на ринках будівництва житла.