ua en ru

АМКУ заперечує причетність до блокування закупівлі бронежилетів

Антимонопольний комітет України (АМКУ) заперечує причетність до блокування закупівлі бронежилетів.

Антимонопольний комітет України (АМКУ) заперечує причетність до блокування закупівлі бронежилетів. Про це повідомляє прес-служба Комітету.

"Прес-служба Антимонопольного комітету України уповноважена поінформувати громадськість щодо скарги ТОВ "Аммо С" від 17.06.2014 № 14/06-14, зареєстрованою в Комітеті 18.06.2014 за № 8-20/1341-ДЗ щодо встановлення Міністерством оборони України дискримінаційних вимог у документації конкурсних торгів... Так, згідно зі змінами до документації конкурсних торгів розкриття пропозицій конкурсних торгів повинно було відбутися 19 червня 2014. Виходячи з наведеного, Антимонопольний комітет України, як орган оскарження, не мав ніяких підстав відповідно до Закону не прийняти скаргу ТОВ "Аммо С" до розгляду", - йдеться в повідомленні.

В АМКУ розповіли, що 18 червня попросили у Міноборони інформацію, необхідну для розгляду даної скарги. Однак інформація надійшла лише в 16:00 20 червня, після того як ще вранці в.о. міністра оборони Михайло Коваль звинуватив Комітет звинуватив у блокуванні закупівлю бронежилетів.

"Розуміючи важливість питання, Колегія перенесла розгляд справи і вже в 20:00 20 червня 2014 року розглянула скаргу та відмовила ТОВ "Аммо С" в задоволенні вимог. Принагідно слід зауважити, що 6 травня 2014 року були прийняті зміни до законодавства, які вступили в законну силу 9 травня 2014, що дозволяють здійснювати закупівлі для потреб армії за спрощеною процедурою протягом 7-10 днів. Однак, Міноборони України 12 травня 2014 року застосувало для закупівлі бронежилетів процедуру, яка зазвичай триває 2 і більше місяців, так як передбачає прозорий механізм оскарження, який істотно затягує процес закупівлі, що власне і сталося 18 червня 2014 року, коли ТОВ "Аммо С" подало скаргу в АМКУ", - зазначили в Комітеті.

В АМКУ підкреслили, що за таких обставин діяли виключно у правових рамках. Разом з тим, вони заявили, що не можуть нести відповідальність ні за вибір замовником процедури закупівлі, ні за якість її проведення, ні за реалізацію учасниками своїх прав на оскарження.

Нагадаємо, вчора Генеральна прокуратура розпочала кримінальне провадження за незаконне призупинення закупівлі бронежилетів АМКУ.