ua en ru

АМКУ констатує виконання суб'єктами господарювання рекомендацій щодо ціноутворення на курячі яйці

Антимонопольний комітет України констатує виконання суб'єктами господарювання рекомендацій щодо ціноутворення на курячі яйця.

Антимонопольний комітет України констатує виконання суб'єктами господарювання рекомендацій щодо ціноутворення на курячі яйця. Про це йдеться у повідомленні прес-служби АМКУ.

Нагадаємо, 25 березня 2014 рю АМКУ надав рекомендації 29 основним виробникам - птахофабрикам та 19 торговельним мережам утриматися від економічно необґрунтованого підвищення оптово-відпускних та роздрібних цін на курячі яйця.

Згідно повідомлення, аналіз отриманої інформації свідчить про те, що зазначені рекомендації птахофабриками і торговельними мережами були розглянуті по суті та виконані.

Виробники, зокрема, суб'єкти господарювання, які входять в групу "Авангард", знизили оптово-відпускні ціни на яйця курячі з 8,20 грн/дес. до 6,20 грн/дес., а інші виробники, зокрема, ПАТ "Відраднецьке" також знизило оптово-відпускні ціни на яйця курячі з 8,90 грн/дес до 6,40 грн/дес.

З часу надання рекомендацій середні роздрібні ціни в торговельних мережах на яйця курячі по Україні знизилися на 21% з 9,92 грн/дес. до 7,80 грн/дес.

Наприклад, ТОВ "Фора" повідомило про зниження роздрібних цін на яйця курячі з 9,90 грн/дес. до 7,70 грн/дес.

Найнижчі середні роздрібні ціни зафіксовані в Житомирській (7,40 грн/дес.), Одеській (7,45 грн/дес.), Херсонській (7,59 грн/дес.) областях та місті Києві (7,44 грн/дес.).