ua en ru

АМКУ оштрафував "Сумський облавтодор" на 1 млн грн за порушення конкурентного законодавства

Тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету України (АМКУ) прийняла рішення про порушення ДП "Сумський облавтодор" та ТОВ "Дорбудсервис" (р. Суми) конкурентного законодавства у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій і застосувала фінансові санкції до порушників у розмірі 1 млн грн та 5 тис. грн відповідно. Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

В ході розгляду справи встановлено, "Сумський облавтодор" і "Дорбудсервис" узгодили свою поведінку під час підготовки та участі у процедурі закупівлі за державні кошти робіт з капітального ремонту доріг міста, проведеної Управлінням житлово-комунального господарства Конотопської міської ради.

Внаслідок таких дій конкуренцію між вищевказаними підприємствами під час участі у процедурі закупівлі було обмежено, чим було спотворено результати торгів.

При визначенні розміру штрафів враховано, що "Сумський облавтодор" не визнав факт вчинення порушення, порушення надійшло повторно, тільки за поточний 2013 р. було прийнято три рішення щодо здійснення зазначеним підприємством аналогічних неправомірних дій. Зате "Дорбудсервис" визнало порушення конкуренційного законодавства, сприяв і допомагав у розкритті цього порушення.