ua en ru

АМКУ оштрафував "Луганське енергетичне об'єднання" на 100 млн грн

Тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету України (АМКУ) наклала штраф на ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" за порушення законодавства про захист економічної конкуренції на 100 млн грн. Про це повідомила прес-служба АМКУ.

Як повідомляється, "Луганське енергетичне об'єднання" включило до договорів на передачу електричної енергії місцевими (локальними) електромережами умови, непередбачені примірним договором на передачу, затвердженим НКРЕ, та нормативними актами у сфері енергетики, що регулюють відносини з передачі електричної енергії.

Як встановила колегія, такі дії "Луганське енергетичне об'єднання" призводять до необхідності витрачання постачальниками електричної енергії за нерегульованим тарифом додаткових необґрунтованих витрат, пов'язаних з отриманням послуги з передачі електричної енергії місцевими (локальними) електричними мережами, та, як наслідок, до погіршення умов отримання такими постачальниками зазначеної послуги.

"Такі дії "Луганського енергетичного об'єднання" були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку передачі електричної енергії місцевими (локальними) електромережами та були визнані зловживанням монопольним становищем на цьому ринку", - йдеться у повідомленні.

Крім того, як встановила колегія, дії "Луганського енергетичного об'єднання", які полягають у внесенні до договорів на передачу електричної енергії місцевими (локальними) електромережами з постачальниками електричної енергії за нерегульованим тарифом умов, непередбачених примірним договором на передачу, можуть також призвести до негативних наслідків у конкуренції на ринку постачання електричної енергії суб'єктам господарювання, розташованим в Луганській обл.