ua en ru

АМКУ оштрафував велику світову фармкомпанію за змову з українськими дистриб'юторами

АМКУ оштрафував велику світову фармкомпанію за змову з українськими дистриб'юторами Фото: Антимонопольний комітет України

Про це повідомила сьогодні державний уповноважений АМКУ Світлана Панаіотіді у своєму Facebook

Антимонопольний комітет України на засіданні в четвер, 8 вересня прийняв рішення накласти штраф на фармацевтичну компанію "Алкон Фармасьютікалз ЛТД" (м. Фрібург, Швейцарія) за змову з українськими дистриб'юторами в розмірі 937 тисяч 526 гривень. Про це повідомила сьогодні державний уповноважений АМКУ Світлана Панаіотіді у своєму Facebook.

Як зазначається, швейцарська фармакологічна компанія завищувала ціни на лікарські засоби виробництва групи "Алкон", що реалізуються на території України, при реалізації через процедури державних закупівель, що є порушенням, передбаченим пунктом першим частини другої статті 6 та пунктом першим статті 50 закону "Про захист економічної конкуренції".

Для цього, як зазначила Панаіотіді, "Алкон Фармасьютікалз ЛТД" уклала дистриб'юторські договори із чотирма українськими компаніями:

  1. спільним українсько-естонським підприємством у формі товариства з обмеженою відповідальністю "Оптима-Фарм, Лтд." (накладено штраф у розмірі 69,5 тис. гривень),
  2. товариством з обмеженою відповідальністю "БаДМ" (оштрафовано на 302,3 тис. грн),
  3. приватним акціонерним товариством "Альба-Україна" (накладено штраф на суму 399,9 тис. грн),
  4. товариством з обмеженою відповідальністю "Вента. ЛТД" (оштрафовано на 1094 грн).

"Рішення може бути оскаржене в суді, як це і передбачено законом", - наголосила держуповноважений АМКУ.

#АМКУ #держзакупівлі #узгодженідії Фарм справи. Щойно Комітет виніс решення: - Визнати, що компанія «Алкон Фармасьют...

Опубліковано Svitlana Panaiotidi 8 вересня 2016 р.

Нагадаємо, в першій половині 2016 року на фармацевтичному ринку України тривала стійка тенденція до зростання частки національних виробників.