ua en ru

АМКУ зобов'язав "Харківводоканал" та "Харківобленерго" припинити неправомірне відключення об'єктів від водопостачання та електропостачання

Антимонопольний комітет України (АМКУ) зобов'язав КП "Харківводоканал" і АК "Харківобленерго" вжити заходів щодо недопущення неправомірного відключення об'єктів від водопостачання та електропостачання відповідно. Про це йдеться у повідомленні від комітету.

Як встановив АМКУ, АК "Харківобленерго" незаконно відключило від електропостачання об'єкти КП "Виробничо-технологічне підприємство "Вода", які належать КП "Харківводоканал".

"Відповідно до законодавства державна політика у сфері питної води та питного водопостачання будується на принципах заборони відключення об'єктів питного водопостачання та водовідведення від системи енерго-, газо-, теплопостачання як об'єктів життєзабезпечення і стратегічного значення. Зазначені дії підприємства можуть призвести до несприятливих екологічних наслідків для міста Харкова", - йдеться у повідомленні.

У свою чергу, КП "Харківводоканал" неправомірно відключало адміністративні будівлі АК "Харківобленерго" від водопостачання.

Крім того, "Харківводоканал" вимагав від "Харківобленерго" технічні умови для визначення лімітів щодо підключених згідно з чинними договорами об'єктів, до яких багато років здійснюється водопостачання та водовідведення, внаслідок чого, могли бути ущемлені інтереси споживачів.

Проблеми об'єктів АК "Харківобленерго", відносно яких не були визначені ліміти на водоспоживання, вирішено після втручання Харківського обласного територіального відділення АМКУ. КП "Харківводоканал" затвердив ліміти в обсягах фактичного водопостачання на такі об'єкти.

Про розгляд зобов'язань суб'єкти господарювання мають повідомити АМКУ у п'ятнадцятиденний термін.

Читайте також: АМКУ оштрафував "Полтаваобленерго" за зловживання монопольним становищем