ua en ru

Американський штат Юта визнав Голодомор в Україні геноцидом

Американський штат Юта визнав Голодомор в Україні геноцидом Фото: памятник жертвам Голодомору в Україні (president_gov_ua)

Влада штату проголосила 24 листопада Днем пам'яті українського Гололодомору-геноциду

Влада американського штату Юта визнала Голодомор 1932-1933 років в Україні геноцидом. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Посольства України в Сполучених Штатах Америки (США).

Повідомляється, що 10 жовтня у місті Солт-Лейк-Сіті у присутності посла України в США Валерія Чалого та почесного консула України у штаті Юта Джонатана Фрідмана губернатор штату Юта Гарі Герберт підписав Декларацію про вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні.

Крім того, влада американського штату Юта проголосила 24 листопада 2018 року Днем пам’яті українського Голодомору-геноциду.

"Посол Валерій Чалий висловив вдячність губернатору Герберту та відзначив, що повідомить про цю важливу новину керівництву України, а також українцям штату Юта", - зазначається у повідомленні.

Штат Юта визнав Голодомор в Україні геноцидом

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко під час зустрічі з міністром закордонних та європейських справ Словаччини Мирославом Лайчаком закликав країни Європейського союзу визнати Голодомор актом геноциду українського народу.

Крім того, раніше РБК-Україна повідомляло, що Сенат США визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. 26 вересня комітет з закордонних відносин Сенату США затвердив резолюцію, в якій Голодомор 1932-1933 років визнається геноцидом українського народу. Порошенко вважає, що прийняття Сенатом США резолюції про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу є результатом посилення українсько-американського стратегічного партнерства.