ua en ru

Американський сенатор закликав Трампа визнати Росію спонсором тероризму

Американський сенатор закликав Трампа визнати Росію спонсором тероризму Фото: сенатор-демократ Роберт Менендес (facebook.com/senatormenendez)

Такий крок поставить Росію в один ряд з Іраном, Сирією, Суданом і Північною Кореєю

Американський сенатор-демократ Роберт Менендес закликав президента США Дональда Трампа включити Росію в список країн - спонсорів тероризму. Про це повідомляє видання Washington Examiner.

Підставою для цього він назвав порушення заборони на хімічну зброю і отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля.

Манендес нагадав, що після вбивства в Таїланді брата північнокорейського диктатора Кім Чен Ина адміністрація Трампа визнала КНДР державою - спонсором тероризму.

"Адміністрація повинна також розглянути питання про те, чи слід застосувати це позначення до Росії", - заявив він.

Такий крок поставить Росію в один ряд з Іраном, Сирією, Суданом і Північною Кореєю, а також посилить санкції проти РФ.

"Я знову закликаю адміністрацію Трампа визнати загрозу, яку становить російський уряд стосовно американців і наших друзів у всьому світі", - заявив сенатор.

Як зазначає далі видання, Менендес, який є впливовим членом комітету Сенату з міжнародних відносин, має повноваження звертатися до президента з вимогою заявити про свою позицію з даного питання.

Нагадаємо, у Великобританії госпіталізували з серйозним отруєнням колишнього шпигуна Сергія Скрипаля, який в 1990-х і початку 2000-х передавав Лондону дані про російських розвідників, які працюють під прикриттям в Європі.

Антитерористична поліція Британії підключилася до розслідування.