ua en ru

Американський продюсер Вайнштейн здався поліції

Американський продюсер Вайнштейн здався поліції Фото: Харві Вайнштейн (flickr.com thomashawk)

Ордер на арешт продюсера вже виписаний

Американський продюсер Харві Вайнштейн, підозрюваний у сексуальних домаганнях, здався поліції Нью-Йорка. Про це повідомляє Reuters.

CBS News уточнює, що Вайнштейну пред'являть звинувачення у зґвалтуванні першого ступеня (тобто з обтяжуючими обставинами) однієї жінки і в сексуальному насильстві першого ступеня відносно іншої постраждалої. У свою чергу The New York Times повідомляє, що арешт, ймовірно, пов'язаний із звинуваченнями, які на адресу продюсера висунула актриса Лючія Еванс.

За даними CNN, Вайнштейн був заарештований після того, як добровільно з'явився в поліцейську ділянку в Нью-Йорку вранці 25 травня. Очікується, що пізніше в п'ятницю він постане перед судом у Манхеттені, де буде вирішуватися питання про заставу.

Нагадаємо, хвиля звинувачень у сексуальних домаганнях почалася після публікації New York Times про домагання з боку Вайнштейна. Тоді продюсера звинуватили актриси Анджеліна Джолі і Гвінет Пелтроу. Крім того, розже актриса Роуз Макгоун звинуватила Вайнштейна у зґвалтуванні. Через скандал Вайнштейна виключили з Британської академії кіно.