ua en ru

Американський пастор-заклинатель змій помер від зміїного укусу

У США від укусу гримучої змії у руку помер пастор Джеймі Кутс, що використав у своїх релігійних ритуалах отруйних змій.

У США від укусу гримучої змії у руку помер пастор Джеймі Кутс (на фото), що використав у своїх релігійних ритуалах отруйних змій. Інцидент стався в церкві священика в місті Мідлсбро, штат Кентуккі, повідомляє ВВС.

За повідомленням поліції міста, Кутс відмовився від медичної допомоги.

Торік пастор заявив, що змії потрібні йому для релігійних ритуалів, посилаючись при цьому на вірш у Євангелії від Марка, де йдеться: "братимуть змій; і якщо щось смертоносне вип'ють, не зашкодить їм; покладуть руки на хворих, і вони будуть здорові".

Телеканал National Geographic, де демонструвалося його реаліті-шоу, заявив, що всіх вразили його "щирі релігійні переконання, незважаючи на ризики для здоров'я і юридичні перешкоди, з якими він стикався".

У повідомленні поліції йдеться, що після прибуття бригади швидкої допомоги до церкви Кутса з'ясувалося, що він вирушив додому. Зрештою він відмовився від медичної допомоги. Наступного вечора лікарі знову приїхали до пастора, але до того часу він вже помер.

За словами колеги Кутса, проповідника Коді Вінна, після укусу пастор кинув змію на підлогу, але потім знову взяв її на руки. "У нього в руці була одна із гримучих змій. Вона вивернулась і вкусила його... за секунду", - сказав він в інтерв'ю місцевій радіостанції.

Син Кутса сказав, що змії кусали його батька вісім разів, але жодного разу реакція на отруту не була такою сильною. За його словами, сім'я вважала, що він видужає, як це траплялося раніше.

"Ми підемо додому, він ляже на диван. Йому буде боляче. Він трохи помолиться, і йому стане краще, - сказав син Кутса. - Так завжди раніше й відбувалося. Цього разу все якось занадто швидко трапилося".

Торік Джеймі Кутс був затриманий у місті Ноксвіл, штат Теннессі, за перевезення трьох гримучих змій і двох медноголових щитомордників. Змій у пастора тоді конфіскували. Кутс визнав себе винним у незаконному зберіганні диких тварин, і суд призначив йому як покарання один рік умовно. У 1995 р. від укусу смугастого гремучника в тій же церкві померла 28-річна Мелінда Браун.