ua en ru

Американський бізнес схвалює дії українського Кабміну

Американський бізнес підтримує кроки українського уряду під керівництвом Сергія Арбузова. Таку заяву зробив президент Американської торговельної палати в Україні Бернард Кейсі.

Американський бізнес підтримує кроки українського уряду під керівництвом Сергія Арбузова. Таку заяву зробив президент Американської торговельної палати в Україні Бернард Кейсі.

Він упевнений , що активна реалізація економічних реформ Кабміну вплине на підвищення рівня довіри іноземних інвесторів. Курс Кабміну спрямований на зміни в законодавстві та зниження податкових бар'єрів , вважає Кейсі .

Бернард Кейсі відзначає грунтовність підготовки України до змін економічного курсу . Серед таких кроків він назвав досягнення домовленості з російським урядом про співпрацю в модернізації промисловості та підготовка програми розвитку , спрямованої на підйом української економіки. Кейсі також позитивно відгукується про важливі для економіки України договорах з Китаєм загальним обсягом в 30 млрд дол.

Уряд вживає заходів щодо стабілізації економіки , в тому числі шляхом впровадження програм енергоефективності та розвитку енергонезалежності. Розвитку економіки сприятимуть енергетична стратегія і концепція держпідтримки експорту, розроблені урядом. Концепція стимулює зростання потенціалу вітчизняних підприємств- експортерів та підвищення стандартів їхньої роботи до європейського рівня.

Результатами спільної роботи представників Американської торгової палати та державних органів повинні стати реформи , що відповідають вимогам часу. Експерти відзначають , що уряд України вважає розвиток діалогу з іноземним бізнесом першочерговим завданням для поліпшення інвестиційного клімату в країні.

Нагадаємо , що указом від 5 лютого Президент України змінив регламент Кабміну , скасувавши пункти , які не дозволяли уряду приймати важливі рішення в відсутність прем'єра.

Тим же указом глава держави зобов'язав першого віце-прем'єра Сергія Арбузова здійснювати повноваження прем'єр -міністра.

Головна мета президентського указу полягає в тому, щоб забезпечити «продовження виконання Кабміном своїх повноважень і безперервність діяльності уряду».