ua en ru

Американський бізнес схвалює економічні реформи українського Кабміну, - експерт

Американський бізнес підтримує кроки українського уряду під керівництвом Сергія Арбузова. Таку заяву зробив президент Американської торгової палати в Україні Бернард Кейсі.

Він впевнений, що активна реалізація економічних реформ Кабміну вплине на підвищення рівня довіри іноземних інвесторів. Курс Кабміну спрямований на зміни в законодавстві і зниження податкових бар'єрів, вважає Кейсі.

Кейсі зазначає ґрунтовність підготовки України до 2014 р. Серед таких кроків він назвав досягнення домовленості з російським урядом про співробітництво в модернізації промисловості та підготовка програми розвитку, спрямованої на піднесення української економіки. Кейси також позитивно висловлюється про важливих для економіки України договорах з Китаєм загальним обсягом 30 млрд. дол.

Уряд приймає заходи по стабілізації економіки, в тому числі шляхом впровадження програм енергоефективності і розвитку енергонезалежності. Розвитку економіки будуть сприяти енергетична стратегія та Концепція держпідтримки експорту, розроблені урядом. Концепція стимулює зростання потенціалу вітчизняних підприємств-експортерів і підвищення стандартів їх роботи до європейського рівня.

Результатами спільної роботи представників Американської торгової палати державних органів повинні стати реформи, що відповідають вимогам часу. Експерти відзначають, що уряд України вважає розвиток діалогу з іноземним бізнесом першочерговим завданням для поліпшення інвестиційного клімату в країні.

Нагадаємо, що указом від 5 лютого Президент України змінив регламент Кабміну, скасувавши пункти, які не дозволяли уряду приймати важливі рішення у відсутність прем'єра.

Тим же указом глава держави зобов'язав першого віце-прем'єра України Сергія Арбузова здійснювати повноваження прем'єр-міністра.

Головна мета президентського указу полягає в тому, щоб забезпечити продовження виконання Кабінетом міністрів України своїх повноважень та безперервність діяльності уряду України".